CYBER SECURITY

Weinig Nederlanders treffen voorzorgsmaatregelen

Van de werkende Nederlanders die te maken hebben gehad met cybercrime, heeft slechts één op de vijf voorzorgsmaatregelen getroffen om cybercrime te voorkomen. De belangrijkste reden hiervoor is dat Nederlanders instructies die worden gegeven om hen te beschermen tegen cybercrime in veel gevallen te ingewikkeld vinden.

De zwakste schakel

Het gebruik van internet is simpelweg niet meer weg te denken uit moderne bedrijfsvoering. Uw internetverbinding is niet alleen een uitgang naar buiten voor uw bedrijf maar ook een ingang voor diverse bedreigingen. Beveiliging van uw ICT omgeving is noodzakelijk. Helaas ervaren wij toch dat dit bij veel bedrijven niet goed geregeld is. Het zal u niet verbazen dat een ingebouwde firewall in een router of modem is niet meer voldoende is om uw kostbare bedrijfsgegevens te beschermen.

Ook smartphones en tablets zijn niet langer weg te denken uit ons leven. Zakelijk en privé loopt meer en meer door elkaar. Toenemend gebruiksgemak en flexibiliteit brengt ook uitdagingen met zich mee. Verlies of diefstal is aan de orde van de dag en wat gebeurt er bijvoorbeeld met een e-mailbijlage die op een smartphone wordt geopend? Standaard wordt dit opgeslagen op de smartphone of tablet en de kans is groot dat het daarna ook automatisch wordt geüpload naar een Public Cloud omgeving.

Weet u hoe het is gesteld met de beveiliging van de thuiswerkplekken? Uw Thuiswerkers maken verbinding met uw bedrijfsnetwerk maar zijn die thuiswerkplekken wel betrouwbaar? Cyber security is zo sterk als de zwakste schakel. Een goede beveiliging gaat inmiddels veel verder dan een standaard firewall en antivirus.

Cyber Security is maatwerk

DRM ICT Solutions beschikt over ervaren security specialisten. Zij kunnen op uw verzoek en in overleg uw gehele ICT omgeving doorlichten op zwakke plekken en/of lekken. Vervolgens zullen zij u adviseren welke adequate maatregelen u kunt nemen om dit het hoofd te bieden. Natuurlijk is cyber security maatwerk maar dat hoeft niet altijd bijzonder ingewikkeld te zijn. Vaak kunt u met een paar eenvoudige stappen uw ICT omgeving al beter beveiligen. Als u verzekerd wilt zijn van een goed gevoel over uw beveiliging, neem contact op en nodigt u ons gerust eens uit.

;