CLOUD COMPUTING AND SERVICES

Waarom Cloud Computing and Services?

Cloud Computing is het uitbesteden van IT-middelen zoals servers, dataopslag, netwerken en services en hun provisioning via internet. De voordelen zijn kostenbesparingen en toegenomen elasticiteit. Dit komt doordat de IT-middelen tegelijkertijd en flexibel door veel klanten kunnen worden gedeeld door het concept van virtualisatie. Daardoor profiteren steeds meer bedrijven van de voordelen die cloud computing biedt.

De 5 meest voorkomende redenen waarom bedrijven overstappen op Cloud Computing

#1 Cloud computing bevordert samenwerking

In de Cloud zijn al uw bestanden of gegevens real time beschikbaar voor alle medewerkers binnen uw organisatie. De tijd dat we nog bijlagen naar elkaar verstuurde via de mail is daarmee voorbij. Naast de real time beschikbaarheid beschikt iedere medewerker over de juiste versie van bestanden of gegevens. Deze mogelijkheden bevordert de samenwerking, productiviteit en creativiteit van uw medewerkers waar uw organisatie direct van profiteert.

#2 Verlaagt en geeft inzicht in kosten

Het voordeel van cloud computing is dat u geen investeringskosten of opstartkosten heeft bij het laten groeien van uw organisatie. Met cloud computing is er geen investering nodig in bijvoorbeeld licenties of een groot aantal servers. Bij cloud computing is het mogelijk dat u op basis van een abonnementsmodel uw automatisering kunt regelen. Zo weet u precies wat u betaalt. DRM biedt verschillende oplossingen zoals private cloud, pubic cloud, hybride cloud en virtualisatie. Samen kunnen we kijken en bepalen welke vorm uw organisatie het beste past. Zo betaalt u alleen voor cloud diensten die ze daadwerkelijk nodig hebben.

#3 Productiviteit van medewerkers te verbeteren

Met cloud computing krijgt u en uw medewerkers op een eenvoudige manier toegang tot verschillende applicaties, e-mails en bestanden. Er zijn veel werknemers die vanuit huis werken of vaak onderweg zijn. Het is daarom belangrijk dat alle data die nodig is ook toegankelijk is voor uw medewerkers. Ongeacht vanuit welke plek ze willen werken. Cloud Computing is een betaalbare en veilige oplossing die voorziet in deze behoeften.

#4 Al uw gegevens en bestanden worden veilig opgeslagen

Hoewel nog niet iedereen overtuigd is van de veiligheid van cloud computing, wordt daar wel hard aan gewerkt. En momenteel is de kans nog altijd groter dat belangrijke informatie op straat komt te liggen doordat iemand een usb-stick is verloren. Of wat dacht u van werknemers die gevoelige informatie per ongeluk in plaats van naar zichzelf naar een externe relatie mailen? En dat allemaal omdat ze thuis nog even wilden verder werken. Het gebeurt nog steeds. Met cloud computing is dat risico in ieder geval teruggedrongen.

#5 Het is toegankelijk

Cloud computing maakt gebruik van een server die niet binnen uw organisatie is geplaatst, maar in een beveiligd datacenter. Of u nu thuis, op kantoor of onderweg werkt, deze server is met internet toegankelijk en bereikbaar middels een computer, tablet of smartphone. Zo heeft iedere medewerker toegang tot de informatie die op dat moment nodig is. Tijd, plaats en device onafhankelijk.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van cloud computing voor uw organisatie? Of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.

;